Lezzet Güneşi
Kestaneli hindi bonfile Isıtılmış iki çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyup, ısıtın, soğanı ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Patatesleri katın, tavayı hafifçe sallayarak patateslerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerlerine sırasıyla etleri ve kestaneleri yerleştirin, piliç suyunu gezdirip, tuz ve maydanoz serpin. Üzerini bir kapakla kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tarhunla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 tabak hindi bonfile
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet patates (iri küp doğranmış)
* 250 gr. kestane (kebap yapılmış, temizlenmiş)
* 1 su bardağı piliç suyu (kaynar)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 dal tarhun (süslemek için ayrılmış, iri doğranmış)
|