|
|
Sebzeli tart
Dört adet 8 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp, taban ve kenarlarına ekmek kırıntısı serpin. Yağın yarısını ısıtın, sarmısak, etli kırmızıbiber ve kabağı katıp, orta ateşte karıştırarak 5 dakika soteleyin. Ateşten alın, sucuk, tuz ve karabiberi ilave edip, harmanlayın. Lor peyniri, cheddar, parmesan ve kalan ekmek kırıntılarını iyice karıştırıp, tart kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine bastırarak kalıba eşit dağıtıp, sıkılaştırın. Fesleğenleri serpin. Hazırladığınız sebzeli karışımı malzemelerin üzerine paylaştırın, zeytinleri serpin ve kalan zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tartlar kabarıncaya ve kenarları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkartıp servis yapın.
MALZEMELER * 1 çay bardağı kuru ekmek kırıntısı veya galeta unu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 1/2 adet etli kırmızı biber
* 1 adet kabak
* 1/4 kangal sucuk (doğranmış)
* Tuz
* Karabibern 250 gr. lor peyniri
* 40 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)
* 40 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
* 4 siyah zeytin (dilimlenmiş)
|