Fast food değil Türk yemeği
Avrupa'da bazı ülkelerde okullarda yasaklanan fast food gıdalar, dünyayı bir salgın gibi saran obezitenin baş nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülgün Ersoy; fast food olarak tüketilen besinlerin A ve C vitamini ile kalsiyum yönünden yetersiz olup posa içeriklerinin de düşük olduğuna dikkat çekiyor. Çocukların hamburger ve patates cipsi gibi gıdaları çok sevdiğini hatırlatan Prof. Ersoy, aileleri uyarıyor: "Oysa sağlıklı olan kendimize ait yemek kültürüdür ve çocuklara aşılanması gerekiyor. Türk toplumunun geleneksel beslenme alışkanlıklarında yaşanan değişimler ve beslenmeye ayrılan zamandaki azalma çok ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor."
|