|
|
Renkli kek
250 gr. tereyağını eritin. Tereyağı, vanilya ve tozşekeri köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Çırparken yumurtaları tek tek katın. Tahta kaşık ile karıştırmaya devam ederek un ve sütü iki kerede ekleyip, yedirin. Karışımı 3'e bölüp, birine 2 damla pembe gıda boyası katın. Süt ve kakaoyu karıştırın, ikinci hamura katıp, karıştırın. Yağlanmış 22 cm. çapındaki kek kalıbına üç renkli kek hamurundan çorba kaşığı ile sırasıyla pembe, beyaz ve kakaolu olmak üzere yayın. Hamur bitine kadar aynı işlemi yapın. Keke dalgalı görünüm vermek için mutfak şişini hamurun üzerinde öne arkaya doğru gezdirin ve hamuru spatulayla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin, kalıbında 5 dakika dinlendirip, bir tel üzerine çıkarın. Kalan tereyağını mikserle köpüklü krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırparken süt ve pudra şekerini iki kerede ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın kalan pembe gıda boyasını katın. Hazırladığınız kremayı soğuyan kekin üzerine sürün.
MALZEMELER 12 kişilik * 340 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 2 su bardağı tozşeker
* 3 yumurta
* 3.5 su bardağı kekun
* 1 su bardağı süt
* 4 damla pembe renkli gıda boyası
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı süt
* 90 gr. tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı süt
|