|
|
|
|
|
|
Bu Tabloyu Saklayın
Size vereceğim iki tabloda bazı gıdaların glisemik endekslerini görebilir ve beslenmenizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Glisemik endeksi yüksek olan besinler: Glisemik endeksi yüksek besinler zayıflamaya engel oluyor. Kan şekerini hızla yükselten, insülin salgılayan bu gıdalar insanı daha çok acıktırıyor. Aşağıdaki gıdaları özellikle yağlarla birlikte almayın:
Glisemik endeksi yüksek olan besinler: Glisemik endeksi yüksek besinler zayıflamaya engel oluyor. Kan şekerini hızla yükselten, insülin salgılayan bu gıdalar insanı daha çok acıktırıyor. Aşağıdaki gıdaları özellikle yağlarla birlikte almayın:
*
Şeker (glikoz) 100
* Bulgur 65
* Beyaz ekmek 95
* Yulaf ezmesi 90
* Patlamış mısır 85
* Havuç 90
* Mısır gevreği 115
* Patates püresi 80
* Pirinç 83
* Çavdar ekmeği 90
* Bisküvi 70
* Şeker (sakkaroz) 85
* Muz 60
* Marmelat, makarna 65
* Portakal 65
* Üzüm 65
Glisemik endeksi düşük olan besinler: Aşağıdakı gıdalar kan şekerini fazla yükseltmiyor, yağlarla birlikte alınabiliyor ve şişmanlatmıyor:
* Domates 15
* Kırmızı mercimek 35
* Sebzeler 15
* Nohut 30
* Soya fasulyesi 20
* Dondurma 50
* Erik 30
* Greyfurt 35
* Armut 40
* Kiraz 30
* Şeftali 40
* Yoğurt 50
* Şekersiz marmelat 25
* Süt 50
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|