Salamlı şiş tava
Isıtılmış zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirin ve sıcak tutun. Aynı tavaya salamları katın, orta ateşte karıştırarak 1-2 dakika soteleyin, yeşil biber ve sarmısakları ekleyip, karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha soteleyin. Etleri ilave edin, üzerlerine krema, soya sosu, tuz ve karabiber gezdirip, kapağı kapatın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın ve sıcak servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik * 1 paket şiş tava * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 8 dilim macar salam (ince şerit kesilmiş) * 3 adet yeşil biber (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (ince halka doğranmış) * 150 ml. krema * 1 çorba kaşığı soya sosu * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|