Sevgi halkası
Elma, armut gibi meyveler kullanıyorsanız kabuklarını soyduktan sonra kararmamaları için üzerlerine limon suyu gezdirin. Yağsız bir tavada ve kısık ateşte 100 gr. esmer şekeri eriyinceye kadar ısıtın. Meyve dilimlerini ilave edip, her iki yüzlerini 2-3 dakika pişirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Un, kabartma tozu ve bademleri harmanlayın. Tereyağını ekleyip, ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Yulaf ezmesi ve kalan şekeri katıp, harmanlayın. Hazırladığınız hamur kırıntısını meyvelerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Arzu ederseniz krema, vanilyalı dondurma veya yoğurtla birlikte servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik * 8 dilim konserve ananas konserve veya arzu ettiğiniz meyve * 1 adet limonun suyu * 1/2 su bardağı esmer şeker * 100 gr. un * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 kahve fincanı badem (iri çekilmiş) * 50 gr. tereyağı (küçük doğranmış) * 1 çay bardağı yulaf ezmesi
|