Turpgiller kanseri önlüyor
Akciğer kanserini önlemede turpgiller etkili oluyor. Turpgillerin içinde bulunan bileşenler, akciğerdeki kanser hücrelerinin kendilerini yok etmelerini sağlıyor. Georgetown Üniversitesi'nde 20 yıldır sürdürülen bir çalışmaya göre; havyanlar üzerindeki çalışmalar ve insanlara uygulanan akciğer kanser hücreleri testleri, turpgillerin akciğer kanserinin gelişimini önlediğini gösterdi. Brokoli, karnabahar ve su teresi gibi turpgil cinsi sebzelerde bulunan bileşenler ailesi ile ilgili olarak çalışmayı yürüten Prof. Dr. Chung, sonuçların umut verici olduğunu belirtiyor: "Turpgillerdeki bileşenler bir gün belki de sigara içen ve önceden sigara içmiş kişilerin akciğer kanseri gelişimini engellemede yardımcı olarak kullanabilir. Halen daha fazla çalışma yapmamız gerekiyor. Ama bu bileşenleri içeren bir ilaç, belki sigara yüzünden erken akciğer bozuklukları yaşayan insanları korumamaya yardımcı olabilir."
|