Mantar tavası
Limon suyunu suya katın, mantarları ilave edin ve 5 dakika dinlendirip, süzün. Mantarları sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, derin, kızgın yağda üzerleri pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün. Yumurta, mayonez, yoğurt ve salatalık turşusunu iyice karıştırıp, mantarlarla beraber servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 400 gr. mantar (yıkanmış)
* 1 adet limonun suyu
* 2 su bardağı su
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1/2 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta (katı haşlanmış, rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 6 çorba kaşığı yoğurt
* 2 adet salatalık turşusu (küçük küp doğranmış)
|