|
|
Sarığı burma
Yumurtayı, yağı ve sütü bir kapta karıştırın. İçine tuzu ve yeterince unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bu hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Bir kapta buğday nişastası ile 3 çorba kaşığı unu karıştırın. 15 dakika dinlendirin. Hamur toplarını bu karışıma bulayın ve 30 cm büyüklüğünde açın. İlk yufkanın üzerine tarçın ve ceviz karışımından serpin. Yufkanın yarısını bir oklava, diğer yarısını da ayrı bir oklavaya sarın. Yufkaları oklavaların üzerinde buruşturun. Oklavaları yufkalardan çıkarın. Buruşturduğunuz yufkayı ortadan ikiye kesin. İki parça halinde kalan yufkanın açıkta kalan kenarlarını birleştirerek, kapatın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Eritilmiş tereyağını hamurların üzerine dökün ve pişirin. Hamurları fırından çıkartın ve soğutun. Şurup için tüm malzemeleri pişirin. Pişmesine yakın limon suyunu ekleyin. Ilık şurubu soğuk hamurların üzerinde gezdirin. Şurubu çektikten sonra servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1/4 çay bardağı sıvıyağ
* Alabildiği kadar un
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 4 çorba kaşığı buğday nişastası
* 3 çorba kaşığı un
* 300 gr. tereyağı
İç malzemesi: * 200 gr. ceviz içi
* 1 çay kaşığı tarçın
Şurubu için: * 3 su bardağı su
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
|