Kuş yuvası
Kıyma, soğan, un, yumurta sarısı, sarmısak, etli kırmızıbiber ve pul kırmızıbiberi iyice yoğurun. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Kadayıfa tereyağını ilave edin, ovuşturarak kadayıfların yağlanmasını sağlayın. Yağlanmış kadayıftan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, ortalarını havuz şeklinde açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Dinlenen köfte harcından iri parçalar koparıp yuvarlayın ve kadayıfların ortalarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler ve kadayıflar pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerlerine maydanoz serpip, yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER 4 kişi * 1 paket piliç kıyma
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 adet etli kırmızı biber (küçük küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
* 250 gr. tel kadayıf
* 100 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
|