kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Petitot'nun keşfi: Bloody Mary
Uçakta domates suyu içilir
Petitot'nun keşfi: Bloody Mary
Domates suyu canlandırır

Petitot'nun keşfi: Bloody Mary


Domates suyundan yapılan Bloody Mary adlı kokteyl de uçak yolcularının gözdesi; bu, en fazla tercih edilen alkollü içkilerin başında. Oysa ne bu kokteyli bulan kişi, ne de onun isim babası, onun uçaklarda böylesine büyük sükse yapacağını herhalde akıllarına bile getirmemişlerdi. Bloody Mary'yi yaratan, 1920'li yıllarda Paris'teki Harry's New York Bar'ın barmeni Fernand Petitot. Söylentiye göre kokteylin isim babası da ünlü Amerikalı yazar ve içki meraklısı Ernest Hemingway. Büyük yazara bu kokteyl Şikago'daki 'Bucket of Blood Club'da çalışan Mary adlı bir kızı çağrıştırmış ve kokteyl için bu iki isimden Bloody Mary adını oluşturmuş. Meraklısı için kokteylin klasik tarifini de vereyim: 1,5 cl. votka, 3 cl. domates suyu, birkaç damla limon suyu, yarım çay kaşığı Worchester sosu, 2-3 damla acısos. Buz ve 1 dilim limon üzerine çalkalanmış bu malzeme dökülüyor, tuz ve karabiber ile tatlandırılıp içiliyor. İçkiye hoş bir koku veren kereviz sapı da karıştırıcı olarak kullanılabiliyor. Uçaklarda genellikle domates suyunu, buzu, bir dilim limonu bardağa koyarlar. Minyatür şişe votkayı, tuz ve karabiber poşetini ve bir karıştırıcıyı yanında verirler. Siz zevkinize göre malzemeyi bardakta bir araya getirir, karıştırıp içersiniz. Özellikle akşamdan kalmalık durumu için birebir bir içki olan Bloody Mary'nin gökyüzünde tercih edilmesinin nedeni bir taşla iki kuş vurması bence. Hem alkollü içki isteyenleri memnun ediyor, hem de uçakta domates suyu içilmiş oluyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Matmazel Suzette'e adanmış yemek
 Mutfakta Japon var
 Bayram baklavasız olmaz
 Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
 Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
 Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
 Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
 İftarı nerede yapalım?
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
 Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor
 Bu yoğurdu sarmısaklasak
 Yazın salata yenir
 Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Yumurtayla yapılan pek...
Nişantaşı maskesi bir yere kadar...
Nişantaşı maskesi bir yere kadar...
Avrupa Yakası'nın başarılı senaristi Gülse Birsel, mesafeli kişiliği,...
'Köşeleri tutmayalım sokakta yüzleşelim'
'Köşeleri tutmayalım sokakta yüzleşelim'
Türkiye'nin çok okunan köşe yazarları olmalarına rağmen, seviyesiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.