Şapkat
Ispanak, soğan, bir çay kaşığı tozşeker, tuz ve karabiberi harmanlayın. Sıkarak suyunu iyice süzün. Yağlanmış 15x25 cm. ebadında fırın tepsisine 100 gr. mısır ununu serpin. Üzerine hazırladığınız ıspanağı yayın. Kalan mısır ununa kalan tozşeker, tuz ve zeytinyağını ekleyerek, karıştırın. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş suyu ilave edin. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar pişirip, ıspanakların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler 6 kişilik * 500 gr. ıspanak (sadece yaprakları ve ince kıyılmış) * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 çay kaşığı tozşeker * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 500 gr. mısır unu * 1 su bardağı zeytinyağı * 500 ml. su (ılık)
|