Zencefilli kek
Esmer şeker, un, kekun, karbonat, zencefil, tarçın ve muskatı harmanlayın. 250 gr. tereyağını ve yumurtaları katın. Mikserle düşük seviyede çırparken yavaş yavaş süt ve balı ilave edin. Mikseri orta seviyeye yükseltip, karışım yumuşayıncaya kadar çırpın. Hamuru bir spatulayla sıyırarak 23x23 cm. ebatlarında yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 90 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Küçük bir kasede kalan tereyağı ve limon kabuklarını tahta bir spatula ile iyice karıştırın, yavaş yavaş limon suyu ve pudra şekerini ilave edip, iyice karıştırın ve hemen kekin üzerine sürün.
MALZEMELER
* 300 gr. esmer şeker
* 225 gr. un
* 225 gr. kekun
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 çorba kaşığı zencefil
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı muskat
* 310 gr. tereyağı
* 2 adet yumurta
* 250 ml. süt
* 175 gr. bal
* 2 tatlı kaşığı limon kabuğu
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 320 gr. pudra şekeri
|