|
|
Lezzet Güneşi
Sebzeli burger Isıtılmış yağda soğan, mantar, etli kırmızıbiber, sarmısak ve mercimeği karıştırarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebze suyunu ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısıp, üstü açık olarak 10-15 dakika ara ara karıştırarak, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, pirinç, maydanoz, un ve havucun yarısını ilave edip, harmanlayın. Mercimekli karışım elle tutulacak kadar soğuyuncaya kadar dinlendirin ve altı eşit parçaya ayırıp, her birine burger köfte şekli verin. Yağsız tavada köfteleri ters yüz ederek pişirin ve sıcak tutun. Sandviç ekmeklerini tamamen ayırmadan kesip, içlerini hafifçe kızartın. Yoğurt, nane ve tozşekeri çırpıp, sosu hazırlayın. Köfteleri kalan havuç, soya filizi, pancar, domates ve yoğurtlu sos ile beraber ekmeklere yerleştirip servis yapın.
MALZEMELER
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 200 gr. kuru soğan
* 300 gr. mantar
* 200 gr. etli kırmızıbiber
* 1 diş sarmısak
* 200 gr. kırmızı mercimek
* 500 ml. sebze suyu
* 125 gr. pirinç
* 2 çorba kaşığı maydanoz
* 50 gr. un
* 250 gr. havuç
* 6 adet küçük kepekli sandviç ekmeği
* 50 gr. soya filizi
* 200 gr. pancar
* 400 gr. domates
* 200 gr. yoğurt
* 1 çorba kaşığı taze nane
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
|