Çerkez çorbası
Etleri kaynar suya koyun. Hızlı ateşte, tekrar kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ateşi kısın, tencerenin kapağını aralık bırakarak, etler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fasulyeyi katın ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika birlikte pişirin (konserve kullanıyorsanız 10 dakika yeterli). Mısırı katıp, tuz serpin, 5 dakika daha pişirin. Soğanları ısıtılmış yağda karıştırarak sararıncaya kadar soteleyin. Kırmızı biberi ilave edip, harmanlayın ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 kg. dana eti
* 1200 ml. su
* 200 gr. taze fasulye
* 500 gr. mısır
* 1 adet kuru soğan
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet acı kırmızıbiber
* Tuz (arzu edilen miktarda)
|