Biberiyeli hindi bonfile
Biberiye ve tozşekeri harmanlayın. Etlerin her iki yüzüne serpin. Üzerlerine bastırarak etlere yapışmasını sağlayın. Etlerin her iki yüzünü ısıtılmış yağda 3'er dakika pişirin. Üzerine sirke gezdirin, ateşi kısın, kapak kapatıp 7-8 dakika pişirin, tuz ve karabiber serpin. Ayrı bir tavada hellim peynirlerinin her iki yüzünü hafif kahverengi oluncaya kadar kızartıp, tabaklara alın. Üzerlerine roka ve etleri yerleştirip, sıcak servis yapın. Biberiyeli hindi bonfile
MALZEMELER 5 kişilik
* 1 paket hindi bonfile
* 6 çorba kaşığı biberiye yaprağı (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 fincan sirke
* 4 dilim hellim peyniri
* Tuz
* Karabiber
* 1/2 demet roka (ince kıyılmış)
|