|
|
Enginarlı pizza
Domatesleri kesik tarafları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, fırını çalışır durumda bırakın. Fesleğen, sarmısak, çamfıstığı ve parmesan peynirini, ufak taneli oluncaya kadar robottan geçirin. Robot çalışırken yavaş yavaş kalan zeytinyağını ilave edin. Fesleğenli sostan 1 çorba kaşığı ayırıp, geri kalanını pizza hamurlarının üzerine, kenarlarında 1'er cm. boşluk kalacak şekilde yayın. Domates, enginar, hellim peyniri ve zeytinleri pizza hamurlarına paylaştırın. Kalan sosu peynirlerin üzerine gezdirip, 15 dakika pişirin. Roka yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 6 adet domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
* 50 gr. fesleğen
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı çamfıstığı
* 35 gr. parmesan peyniri
* 4 adet porsiyonluk hazır pizza hamuru
* 4 adet enginar kalbi (4'e bölünmüş)
* 175 gr. hellim peyniri (12 adet ince dilimlenmiş)
* 12 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ve 2'ye kesilmiş)
* Roka
|