Lezzet Güneşi
Teriyaki soslu piliç Etlerin üzerine teriyaki sos ve piliç suyunu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Üzerine kapak kapatıp etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, süzün. Kabakları uzunlamasına ikiye kesip, çekirdekli kısmını çıkarın ve verev kesin. Isıtılmış yağda kabak, havuç, mantar ve sarmısağı 4-5 dakika soteleyin. Soya filizi ve soya sosunu katıp, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Makarna ve sebzelerin yarısını harmanlayın, ısıtın ve tabaklara paylaştırın. Üzerlerine etleri, kalan sebzeleri yerleştirin, etlerden kalan sosu gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER
* 100 ml. teriyaki sos
* 2 adet piliç göğüs
* 100 ml. piliç suyu
* 200 gr. makarna
* Orta boy kabak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Orta boy havuç
* 6 adet mantar
* 2 diş sarmısak
* 60 gr. soya filizi
* 4 çorba kaşığı soya sosu
|