|
|
Muzlu tartölet
Unun ortasını açın. Yumurta, tuz ve margarini koyun. Birbirine karıştırın. Gerekirse 2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp bir merdane yardımı ile hafifçe unlanmış bir zeminde küçük yuvarlaklar açıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo koyup, nohut veya kuru fasulye doldurun. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Folyo ve içindekileri alın. Tekrar fırına sürüp, her tarafı pembeleşene kadar pişirin. Sütü vanilya çubuğuyla kaynatıp ocaktan alın. Şeker ve unu karıştırıp, süte katın. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvama getirin. Yumurta sarılarını çırpın ve yavaşça süte ekleyin. Tencereyi çok kısık bir ateşin üzerine oturtun. Karıştırarak pişirin. Kremanın piştiğini, hafif koyulaşmasından anlayabilirsiniz. Kremayı ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Soğuyan kremayı tartöletlere pay edin. Muzları soyup dilimleyin, kararmamaları için limon suyuna batırıp çıkarın ve tartöletlerin üzerine yerleştirin. 2-3 kaşık toz muz jölesini yarım çay bardağı sıcak suda eritin. Eriyince üzerine yarım çay bardağı soğuk koyun. Karıştırıp, muzların üzerine gezdirin.
MALZEMELER * 1.5 su bardağı un
* 50 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1 çimdik tuz
* 2-3 çorba kaşığı soğuk su
* 1+1/4 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 4 yumurtanın sarısı
* 1 adet vanilya çubuğu
* 3 adet muz
* 2-3 çorba kaşığı muzlu jöle
* 2-3 çorba kaşığı limon suyu
|