|
Keşkül
Süt ve tozşekeri bir tencereye koyup, kaynatın. Başka bir kapta nişastayı biraz suyla ezin. Üzerine yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip, çırpın. Bu karışımı çok yavaş şekilde ince ince akıtarak kaynayan şekerli süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine kavrulmuş, kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Karışımı kuplara doldurun. Ilındıktan sonra üzerini file badem ve fıstıkla süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER
* 4 su bardağı süt
* 200 gr. tozşeker
* 30 gr. (1/3 su bardağı) mısır nişastası
* 4 adet yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 50 gr. kavrulmuş badem
* 30 gr. antepfıstığı ve file badem
|