|
|
Lezzet Güneşi
Mercimekli kereviz Kerevizleri ayıklayın, ortadan ikiye kesin. Limon sulu bol suda kullanıncaya kadar dinlendirin. Soğanı iki çorba kaşığı ısıtılmış yağda, karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Mercimek, dereotu ve taze soğanı ilave edin, 1-2 kez karıştırıp, ateşten alın. Kerevizleri kalın dipli yayvan bir tencereye dizin, limon suyu, kalan yağ, tuz, şeker ve suyu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp, kerevizler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, ateşten alın. Çorba kaşığının tersiyle ve hafifçe kerevizlerin ortasına bastırarak çukurlaştırın ve içine mercimekli karışımı paylaştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ve domates ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 4 adet kereviz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 demet dereotu
* 1 sap taze soğan
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* 1 su bardağı su
* Dereotu n domates
|