Kayısılı et
Kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla yumuşayıncaya kadar ıslatın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyun ve etleri, tuz ve karabiberle kavurun. Başka bir tencerede sarımsak ve soğanı 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Köri, defne yaprağı, tarçını ekleyin. Etler ile 1.5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin. Kayısıları da tencereye alın. Kayısıları suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp, tencereye aklayin. 20 dakika daha pişirin. Elmaları soymadan incecik dilimleyin. Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp, elmalarla birlikte tencereyi ocaktan alın. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
MALZEMELER * 3 çorba kaşığı margarin
* 1 kg. yağsız kuşbaşı et
* 2 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı köri
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çubuk tarçın
* 1.5 su bardağı su
* 2 su bardağı sıcak su
* 100 gram kuru kayısı
* 150 gram yağlı yoğurt
* 2 tatlı kaşığı nişasta
* 2 adet kırmızı elma
* 2 çorba kaşığı limon suya
* 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Tuz,
* Karabiber
|