|
|
Mantarlı keşkek
Buğdayı akşamdan sıcak su ile ıslatalım. Ertesi gün iyice pişirelim. Bu arada ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip, küçük doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Buğdaya ilave edelim. Tuzunu ayarlayarak karıştıralım. Buğdayların pişmesini beklerken etlerin pişirilmesine başlayalım. Bir tencerede kalan 1 çorba kaşığı margarini eritip etleri ilave edelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Arpacık soğanları etlere ilave ederek kavurmaya devam edelim. Soğanlar yumuşamaya başladığında ise mantarları dörde bölerek ilave edelim. 3-4 dakika daha karıştırarak kavuralım. Tenceredeki harcın üzerine hafifçe çıkacak kadar su, salça, tuz, karabiber ve kekik ilave edelim. Ağır ateşte etler, mantarlar ve soğanlar yumuşayana dek pişirelim. Keşkeği bir servis tabağına döküp, ortasını açalım. Etli harcı keşkeğin ortasına boşaltalım. Keşkeğin üzerini domates dilimleri ile süsleyelim.
MALZEMELER * 2 su bardağı aşurelik buğday
* 2 adet orta boy soğan
* 750 gram parça et
* 200 gram mantar
* 200 gram arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* karabibern Kekik
|