kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Etler çok kaliteli
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Etler çok kaliteli
Beğendiklerim
Beğenmediklerim

Etler çok kaliteli

Konyalı'nın baş aşçısı Aydın Demir daha önce Changa ve uzun süre de Çırağan Kempinski'nin içindeki Türk lokantası Tuğra'nın şefliğini yapmış, yemeklerimizin batılı damak ve estetik beklentilerine uygun biçimde nasıl sunulması gerektiğini iyi bilen, Türk mutfağının önde gelen ustalarından. Bir arkadaşımla mönünün belli başlı yemeklerini azar azar paylaştık. Hepsi birbirinden lezzetli ve kaliteliydi. Özellikle etlerin kalitesi, bence İstanbul'da Beyti ve Sardunya'dan sonra üçüncü sırada gelecek düzeydeydi. Buradaki bütün yemekler herhangi bir Batı ülkesinde en müşkülpesent yemek meraklılarını bile tatmin edebilecek düzey ve görünümde. Ayrıca da Türk yemeklerinin şaraplarla uyumunda zorluk yaşandığını iddia edenlerin Konyalı'da iddialarını geri almak zorunda kalacaklarına kuşkum yok. Sofraya, açılış mönüsünün yanında bir de tarihi Konya Lezzet Lokantası mönüsünün aynı basımı konmuştu. Üzerindeki damga pulunda 30 Ağustos 1946 tarihini gördüğümüz listedeki yemeklerin şu anda pek azı açılış mönüsünde yer alıyor. Garson, hedefin bu mönünün daha da gelişmişini uyarlamak olduğunu söyledi. Yemeklerin lezzet açısından eskisinden farkı yok. İlginç bir şekilde fiyatlarda da bir paralellik var. Şöyle ki; 1946 yılında kuzu tandır 26 kuruşmuş. Şimdiyse 26 YTL. Döner 23 kuruşken 23 YTL. Mönünün bütün yemekleri aynı paralelliği izliyor. Kanyon'daki Konyalı'da eski ve yeni mönüleri inceler, birbirinden lezzetli yemekleri tadarken duygulandığımı itiraf ederim. Türkiye'nin bazı açılardan geri gittiğini görüp üzülenlerdenim. Geçtiğimiz hafta sonu Konyalı'da yediğim yemek ise beni umutlandırdı. Tarihimizi günün koşullarına uygun biçimde yaşatmanın mümkün olduğunu gösteren çok iyi bir örnek bu restoran. Burası Türk mutfağının çağdaş yüzü. Nice 109 yıllara!..

Mutfak * * * * *
Servis * * * *
Ambians * * * * *
Kanyon Alışveriş Merkezi Kat 1, Levent
Tel: (0212) 353 04 50
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tatlılarıyla baştan çıkarıyor
 Müzede lezzetli eserler de var
 Sanki küçük Japonya
 Çorbada Japon eriştesi var
 Dönerin de şifalısı varmış
 Manzara baş döndürüyor
 Guruba karşı bir keyif
 Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Manzara mükemmel mönü esprili
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Cepheden tribüne bir dostluk hikâyesi
Cepheden tribüne bir dostluk hikâyesi
Bursaspor ve Ankaragücü tribünleri, alışık olmadığımız manzaralara...
Sabah kuşağında gündem yaratma sanatı
Sabah kuşağında gündem yaratma sanatı
Ünlülerin gazete manşetlerine taşınan kavgaları, aşkları, ağız...
Paris'te yaratıcılık sınır tanımıyor
Milano ve New York'un ardından başlayan Paris Moda Haftası'nda...
'En ciddi rakibim Erol Avcı'
Son yıllarda birçok başarılı televizyon dizisinin altında aynı isim...
Filmekimi'nin en iyileri
Son ayların özellikle Cannes ve Venedik festivallerinde adını duyurmuş en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.