|
|
Lezzet Güneşi
Çikolatalı krep 200 gr. bitter çikolata (kırıklanmış) alın. Bir kaba kekun ve kakaoyu eleyin. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Süt ve yumurtayı karıştırıp, unlu karışımın ortasına dökün ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Bir tatlı kaşığı tereyağını 12-15 cm. çapında teflon tavada orta ateşte eritin. Tavaya 1 kahve fincanı krep hamurundan döküp bir yüzünü 1-2 dakika, diğer yüzünü 30 saniye kadar pişirin. Tavaya, gerektikçe tereyağı ilave ederek yaklaşık 12 cm. ebatlarında krepler hazırlayın. Krepleri servis tabağına alın, yarısına vanilyalı dondurma koyun, diğer yarısını yarım ay olacak şekilde dondurmanın üzerine kapatın ve üzerlerine hazırladığınız vişneli sostan gezdirin. Sos: Vişneleri süzüp, suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Krema ve çikolatayı iyice karışana kadar benmari usulü eritip, vişneleri ve ayırdığınız vişne suyunu ilave edin.
MALZEMELER
* 1 su bardağı kekun
* 4 çorba kaşığı kakao
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1-2/3 su bardağı süt
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 40 gr. tereyağı (doğranmış)
* Vanilyalı dondurma
Sos malzemeleri:
* 450 gr. vişne (çekirdeksiz, taze, komposto veya şoklu)
* 1 su bardağı krema
|