|
|
|
Büyükanıt'ın eleştirdiği polisler ve yazdıkları
ORGENERAL Büyükanıt'ın TESEV'in hazırladığı raporun 9 bölümünü yazdığı için eleştirdiği polis akademisi öğretim üyeleri ve yazdıkları şöyle:
* Önder Aytaç: 1997 yılına gelindiğinde 28 Şubat postmodern darbesi ile birlikte, basın özgürlüklerine yönelik yeni kısıtlamalar başlamış, bazı gazeteler 'andıç' adı altında Genelkurmay Başkanlığı istihbarat birimlerince düzenlenen ve basına sızdırılan sahte güvenlik raporları ile susturulmak istenmiştir.
* Zühtü Arslan: Türkiye'de milli güvenlik kavramını klasik ve teknik anlamından uzaklaştırılarak oldukça geniş bir şekilde tanımlanması, askeri bürokrasinin kendi özerkliğini pekiştirmesine, diğer yandan da MGK üzerinden siyasi iktidar üzerindeki denetim gücünü artırmasına katkıda bulunmaktadır.
*
İbrahim Cerrah: Askeri bir kurum olan jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarının tam olarak sivil otoritenin emri altında olmadığı görülmektedir. Bu ifade ile 'disiplin', 'atama' gibi konularda sivil otoritenin yetkili olması kastedilmektedir.
* Mesut Bedri Eryılmaz: Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, istihbarat faaliyetleri sonrası öğrendikleri bilgileri birbirleri ile paylaşarak gücü paylaşmak istememektedirler. Her kurumun elinde "puzzle"ın bir parçası bulunmakta ve bu parçalar bir araya gelmeden "bütün resmi" görüntülemek mümkün olamamaktadır.
* Ertan Beşe: 2005'te bazı köy korucularının isimleri de, JİTEM'e isnat edilen bir takım olaylarda geçmiştir. Koruculuk sisteminin uygulanmaya başlanmasından bugüne kadar geçen 20 yılda bin 972 geçici köy korucusu suç işlemiş, 853 geçici köy korucusu tutuklanmıştır.
|