|
|
|
|
|
Cep, araçtaki kalp pilli kişiye zararlı
Mercedes-Benz yetkilileri, belediye otobüslerinde sık sık taştışma konusu olan açık cep telefonlarıyla ilgili şöyle dedi: Uygun bakım yapılırsa otobüse zararı yok ama kalp pili olanları etkiler.
Cep telefonunun otobüslere değil, kalp piline zararı var
Mercedes-Benz Türk yetkilileri, otobüslerinin uygun bakım ve servisi yapıldığı sürece cep telefonundan zarar görmediğini ancak telefonların kalp pilini etkileyebileceğini belirtiyor.
İstanbul Belediyesi tarafından ithal edilen otobüslerle birlikte cep telefonu tartışmaları yolcu ile şoför arasında gerginliklere neden oluyor. Cep telefonu kullanımının otobüslere zarar verdiğini savunan belediye otobüsü şoförleri yolcuları sürekli uyarmak zorunda kalıyor. Konu hakkında görüşünü sorduğumuz Mercedes-Benz Türk yetkilileri araçlarında işletim güvenliğinin tehlikeye düşmesi durumunun çok daha az olduğunu, fakat uygun olmayan bakımlar, tamirler, kaza sonrası onarımlar, kötü kullanım şartları ve araca gelen diğer bütün zararlar nedeniyle araç elektroniği için öngörülen koruma önlemleri zayıflayabilir, etkinliğini yitirebileceğini kaydediyor.
SAĞLIĞI ETKİLEYEBİLİR Yetkililer, cep telefonları ve telsiz aygıtlarının araç içinde kullanımına karşı en önemli gerekçelerden birinin de yolcu sağlığı olduğu belirterek, "Otobüsün iskeleti Faraday kafesi görevi üstlenebileceğinden, içeride bulunan yolcu büyük oranda elektromanyetik dalgalara maruz kalıp ciddi zararlar görebilir. Bunun dışında özellikle kalp pili ve işitme cihazı kullanan kişiler, bu cihazlarda işlev bozukluğu doğma olasılığı yüksek olduğu için çok daha ciddi tehlike altındadırlar" şeklinde açıklama yaptı.
TİMUR SIRT
|