Papaz yahnisi
OSMANLI YEMEKLERİ.
1 kg. dana etini doğrayıp yıkadıktan sonra derin bir çömleğin içine doldurun ve yanına birkaç baş doğranmış soğan ile 5-6 baş bütün sarımsak atın. Daha sonra tuz, biber, kimyonla birlikte üç fincan sirke ilave edin ve asla bunun dışında herhangi bir sıvı (su dahil) koymayın. Çömleğin kapağını kapatın ve kapağın etrafını hamurla iyice sıvayıp buharı çıkmayacak şekilde üzerine kağıt yapıştırın. Ardından yahniyi fırın veya hafif ateşli ocakta 3 saat civarında pişmeye bırakın. Bu yahninin yapılışında dikkat edilecek en önemli husus, kapağın etrafını iyice sıvamaktır. Ayrıca ocak veya fırındaki ateş çok fazla olursa önerilen müddet içinde yemeğin yanma ihtimali vardır. Bu noktalara dikkat ederseniz kıvamında bir yahni yeme imkânı bulursunuz.
|