|
|
|
Pizzadan karakter tahlili
ABD'de Chicago Üniversitesi öğretim üyesi psikolog Dr. Alan Hirsch, 18 bin pizza zinciri müşterisine kişilikleri ve yemek alışkanlıkları hakkında sorular sorarak "Pizza malzemesi ve kişilikler" başlığını taşıyan bir makale yayımladı. İncelemede beş temel kişilik tanımlanıyor. Bunlar "Çok etli tipler", "Tek etli tipler", "Çok sebzeli tipler", "Tek sebzeli tipler" ve "Riskli malzemeler." Hirsch "çok etli tipler" hakkında "Birden fazla sosis ve salam çeşidi koyanlar küçük bir olaydan büyük dram yaratıyor, hep merkezde olmak istiyor" derken, sosis ve salamı karıştıranlarla sadece salam sevenlerin daha iyi anlaştığına dikkat çekiyor. Hirsch tek tür et kulananları ise "çabuk etkilenen, çekimser, dağınık ve suçu başkalarında bulan tipler" olarak tarif ediyor.
KOMBİNASYON
TEHLİKELİ İyi bir dost ya da iş arkadaşı isteyenler için pizzayı birden fazla sebze türüyle yiyenleri öneren "Pizza psikoloğu," bu kişilerin güvenilir ve anlayışlı olduklarını, hayata olumlu baktıklarını söylüyor. Dr. Alan Hirsch, pizzasını değişik kombinasyonlarla, örneğin ananas ve soğanla yemeyi tercih edenleri ise "Riskli malzeme" kategorisine koyuyor. Hirsch, "Bunlar en saldırgan tiplerdir. Kendi başarılarına odaklanmış insanlar. Çoğu zaman lider ruhuna sahip ama sabırsızdırlar. Örneğin trafiğin duraksaması, onların sinir krizine girmesine neden olur."
|