Fasulye mücveri
OSMANLI YEMEKLERİ.
KILÇIKLI kısımları temizlenmiş taze yeşil çalı fasulyesini suda iyice haşladıktan sonra tahtada ince ince kıyınız ve geniş bir kap içine koyunuz. Ardından bir miktar birinci kalite unu üzerine serpip yavaş yavaş top olmayacak şekilde ovuşturunuz. Erişte gibi olunca bir tabakta karıştırdığınız 2-4 yumurtayı üzerine dökünüz ve tuz ilave edip bir kaşıkla karıştırınız. Bu karışımı, içinde kızarmış yağ olan tavaya ister kaşık kaşık isterse bütünüyle atıp kızartınız. İstenirse, haşlanmış ve kıyılmış fasulyeler önceden kızgın yağa atılıp yumurtalar bir müddet karıştırıldıktan sonra ilave edilebilir. Ayrıca karışıma bir miktar kavrulmuş kıyma da ilave edilebilir.
|