Cevizli kete
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için, kibrit kutusu büyüklüğünde yaş mayayı, 1 su bardağı ılık suda kabarana dek bekletin. Daha sonra 4 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan cevizden daha iri parçalar koparın. Tepsi büyüklüğünde yufkalar açın. Kalan 1 su bardağı sıvıyağı yufkaların üzerine gezdirin. Her birinin üzerine dövülmüş ceviz serpin. Önce rulo biçiminde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın. Kalan 1 adet yumurtanın sarısını da çırpıp, üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER * 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
* 1 su bardağı ılık su
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 4 adet yumurta
* Yarım kg dövülmüş ceviz
* Tuz
|