|
|
Sütlaç
Azıcık tuz attığınız 2 bardak suya, yıkanmış pirinçleri koyup kaynatın. Suyunu çekip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve kalan suyunu süzün. Pirinç ununu bir bardak sütle bulamaç haline getirin. Geri kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye koyun. Şekeri ve pişmiş pirinci katın, güzelce karıştırıp, 1-2 fokurdatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar tencereye ekleyin. Sütlacı ağır ateşte, koyulaşıncaya kadar, devamlı karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin, bir taşım daha kaynatın ve ateşi söndürün.
Fırın sütlaç için: Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere boşalatın. İkinci yumurtanın sarısını, 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sütle çırpıp, sütlacın üzerine gezdirin. Kaseleri, içinde su olan bir fırın tepsisine oturtun ve sütlaçların üstü iyice kızarıncaya kadar, 150 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
MALZEMELER * 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 paket şekerli vanilya
* 1 adet yumurtanın sarısı
* Tuz
Üst Malzemesi: * 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı süt
|