kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Midye Salma Pilavı (İzmir)
Seyyar tezgâhından AB'ye
Midye Salma Pilavı (İzmir)

Midye Salma Pilavı (İzmir)


Tijen İnaltong'un 'Her güne bir yemek' tariflerinden evde de uygulayabileceğiniz bir seyyar satıcı tarifi sunalım: 1 kg temizlenip yıkanmış midye 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 rendelenmiş tarla domatesi 1 ufak doğranmış soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı kaynar su tuz, karabiber ve az tarçın (4-6 kişilik) Midyeleri temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe haşlayın, süzülmeye bırakın. Dondurulmuş midyeler için bu işlem gereksiz. Tencereye zeytinyağı ve soğanı koyup, beş dakika kavurun. Pirinçle midyeleri ilave edip, kavurduktan sonra diğer malzemeleri ekleyin, karıştırın ve çok kısık ateşe suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tencereyle kapağın arasına iki kat kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebileceğiniz pilavınızı domates, maydanoz ve diğer yeşilliklerle süsleyin Batılı ülkelerde içinde 'r' harfi olan aylarda yenirmiş midye. Mart-nisan aylarında yumurtlayan midyeler çok tuzlu sularda yağlanamaz, yaz aylarında ise tuz oranının düşük olduğu yerleri, derinleri tercih ederlermiş. Midye tavacılar ya da midye dolmacılara duyurulur. Bugün artık temizlenip dondurulmuş olarak midye bulmak mümkün. Ancak işin uzmanları diyor ki suyun filtresi olan midyenin temiz sulardan toplanmış olması şart.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Müzede lezzetli eserler de var
 Sanki küçük Japonya
 Çorbada Japon eriştesi var
 Dönerin de şifalısı varmış
 Manzara baş döndürüyor
 Guruba karşı bir keyif
 Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
En süper model
En süper model
Kadınların kıskandığı, aynı zamanda da hayranlık duyduğu Brezilyalı...
İftarın lezzetli adresleri
İftarın lezzetli adresleri
Ramazan ayının gelmesiyle İstanbul'un en ünlü restoranları iftar...
Kars'ın balerin kızları
Kars'ta dört ay önce başlayan bale kursunun öğrencileri, Kafkas...
Şimdi moda küçük ve taşlı saatler
İsviçre'nin ünlü saat firmalarından Tag Heuer, maskülen saatlerinden...
Bir bardak suda veya bir karış karda ölüm!..
Macera tutkusu nedeniyle karlı bir doğanın içinde kaybolan iki arkadaşın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.