Bir fincan acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır
Kahve sevip de, şöyle dumanı üstünde tüten, bol köpüklü bir fincan Türk kahvesine kim hayır diyebilir ki? Hele bir de arkasından fal bakılacaksa kahvenin keyfine doyum olmaz. İşte tiryakiler için kahve fincanı önerileri
Eskiden "Kahvenizi nasıl alırdınız?" diye sorulduğunda seçenekler, orta, şekerli ya da sade olurdu. Şimdi ise kahve konusunda sınırsız alternatif var. Espresso, cappucino, latte, aromalı, kremalı, sütlü... Bu popüler çeşitler bir yana Türk kahvesini hiçbirine değişmeyen tiryakiler oldukça fazla. Bir kere Türk kahvesinin ritüeli bile ayrı bir keyif... Kısık ateşte pişirilir, fincanlara köpüğü eşit dağıtacak şekilde yavaş yavaş dökülür, küçük yudumlar halinde içilir. Sonunda da mutlaka fincanla tabak buluşur ve dilek tutulup fal kapatılır. Türk kahvesi keyfinize daha fazla keyif katmak için sunulduğu fincanların şıklığı da önemli. İşte alternatifler...
NESLİHAN
|