| | | | | | »Günün İçinden | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
|
|
Osmanlı Yemekleri
Kavun dolması Bir miktar kıyma ile doğranmış bir baş soğanı isteğe göre tereyağında veya sıvı yağda kavurup içine bir fincan pirinç ekleyiniz. Bu karışıma tuz, biber, tarçın, badem, fıstık ve kişniş gibi gerekli unsurları ilave etmeyi unutmayınız. Fazla büyük olmayan bir kavunu sap tarafından kesip çekirdeğini ve hatta içinin yumuşak kısmını alınız. Söz konusu karışımı kavunun içine doldurup kesilen kapağı yerine oturtunuz ve düşmesini engelleyecek şekilde kürdanla sabitleyiniz. Kavunu bir güveç veya tencere içinde fırına sürünüz. Pirinçler pişince afiyet olsun...
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|