Borçka
Kaynar suya etleri katıp, yaklaşık 20 dakika pişirin, kendi suyunda soğutun, süzün ve haşlama suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın, pancarları ilave edip 15 dakika pişirin. Isıtılmış tereyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pancarlara, soğan, kalan sebzeler, defne yaprakları ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişirin. Etleri ve sirkeyi katıp 5 dakika daha pişirin. Üzerine kremayı gezdirerek sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gr. hindi göğüs kuşbaşı
* 1500 ml. su
* 3 adet orta boy pancar
* 100 gr. tereyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 1 adet pırasa (1 cm. doğranmış)
* 250 gr. lahana (iri doğranmış
* 2 adet patates (küp doğranmış)
* 2 adet havuç (doğranmış)
* 1 adet kereviz ( küp doğranmış )
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 100 ml krema
* Tuz (arzu edilen miktarda)
|