Pancarlı kek
Pancarları iyice soyup, iri rendeleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şekeri köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek iyice çırparak ilave edin. Tereyağlı karışımı büyük bir kaba alıp, tahta kaşık kullanarak, pancar, üzüm ve unları karıştırın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. 10 dakika dinlendirin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet büyük boy pancar (temizlenmiş)
* 250 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* 3 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 220 gr. tozşeker
* 4 adet yumurta
* 150 gr. kuru kuşüzümü
* 150 gr. un
* 150 gr. kekun
|