|
|
Lezzet Güneşi
Kobete Kaynar suda pilici yaklaşık 30 dakika pişirin. Kendi suyunda soğutun, süzün, iri lokmalar halinde ayıklayın. Suyunu ayırın. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Isıtılmış 5 çorba kaşığı yağda, soğanları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin, yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Haşlama suyundan 400 ml'yi ve tuz katıp karıştırın. Kaynama noktasına kadar hızlı, sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğutun. Una tuzu katıp, ortasını açın ve suyu yavaşça yedirin. Hamuru özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini havluyla örtüp, 30 dakika dinlendirin. 12 parçaya bölün. Her bir bezeyi 20 cm. çapında açıp, üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 6 tanesini üst üste koyun. Kalan 6 taneyi de üst üste koyarak hazırlayın. 6'lı bezeyi 50 cm. çapında açın, yağlanmış 45 cm. çapında fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üzerine soğanlı pirinci sonra etleri yayın. Karabiber serpin. İkinci 6'lı hamuru aynı şekilde açıp, harcın üzerine yayın. Tepsinin kenarındaki hamurları, üst hamura bastırarak yapıştırın. Hamurun üzerine yağ sürüp üstteki hamuru keskin bir bıçakla dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. elenmiş)
MALZEMELER
* 1 adet bütün piliç
* 1 lt. su (kaynar)
* 200 gr. pirinç
* 250 gr. tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
* 1 adet büyük boy soğan (ince çintilmiş)
* Tuz
* Karabiber arzu edilen miktarda)
* 400 gr. un (elenmiş)
* 350 ml. su (ılık)
* 1 çay kaşığı tuz
|