Hasana çorbası
Havuç, patates ve bezelyeyi kaynar suda 10 dakika pişirin. Kabak, fasulye ve soğanı ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencerede süt, un ve 1 kahve fincanı zeytinyağını karıştırıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve sebzelere ilave edip, bir kez daha karıştırın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Yumurtayı ilave edip omlet yapın ve küçük parçalara kesin. Çorbaya küçük omlet parçalarını ilave edip, servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet havuç (iri kuşbaşı doğranmış)
* 1 adet patates (iri kuşbaşı doğranmış)
* 1 su bardağı bezelye
* 8 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet kabak (iri kuşbaşı doğranmış)
* 10 adet taze fasulye (iri doğranmış)
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|