Lezzet Güneşi
Beyaz çikolatalı kek Öncelikle 23 cm'lik bir kek kalıbını iyice yağlayın. Ardından bir tencerede 125 gr. tereyağını ve 80 gr. çikolatayı kısık ateşte eriyene kadar sürekli karıştırın. Erittikten sonra çikolatayı daha büyük bir kaba alın. Ardından diğer malzemeleri ve kalan çikolatayı karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıpta soğumaya bırakın. Arzu ederseniz elenmiş pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 120 gr. beyaz çikolata (doğranmış)
* 125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı un
* 2/3 su bardağı kekun
* 1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
* 1 su bardağı vişne (taze ya da dondurulmuş)
|