|
|
Lezzet Güneşi
Kayısılı biftek Kayısıları bir kaba koyup, üzerlerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edin. Kayısılar şişene kadar yaklaşık 1 saat bu suda bekletip, süzün. Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak, baharatları, hardal tohumu ve bademleri ilave edin. Soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domatesleri ekleyip, yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Biftek, et suyu ve domates salçasını da tavaya koyup, etler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Kayısıları ilave edip, kapağını kapatmadan sos koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Sirkeyi ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1.5 kg. biftek
* 225 gr. kuru kayısı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı kimyon
* 1/4 tatlı kaşığı karanfil
* 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
* 1.5 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
* 30 gr. badem
* 2 adet orta boy domates
* 1.5 su bardağı et suyu
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
|