Lezzet Güneşi
Gülen köfte
Kıyma, soğan ve paket içindeki köfte harcını iyice yoğurun. Düz bir yüzeye 35x40 cm. ebadında alüminyum folyo kağıt yayın. Yoğurduğunuz kıymayı folyonun kenarlarından 2'şer cm. boşluk bırakarak döşeyin. Üzerini ikinci bir alüminyum folyo ile kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Harcın üzerindeki alüminyum folyoyu alın. Bezelyeleri harcın uzun kenarına paralel, kenardan 8 cm. içeriye doğru ve 8 cm. eninde yayın. 8 cm'lik boş kıyma harcını folyo yardımıyla bezelyelerin üzerine kapatın. Üstteki folyoyu açın. Havuçları kesik yüzleri üste gelecek şekilde, bezelyelerin üzerine kapattığınız harca üzerine hafif bastırarak yerleştirin. Kalan boş harcı da folyo yardımıyla havuçların üzerine kapatın. Kenarlarını bastırarak yapıştırın. Alüminyum folyo ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin, üzerine tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Maydanoz ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 2 paket hazır köftelik tavuk kıyma
* 2 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 su bardağı bezelye (haşlanmış, süzülmüş)
* 2 adet küçük boy havuç (haşlanmış, boyuna ikiye bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
* 5 sap maydanoz (yapraklanmış)
* 4 adet kiraz domates (ikiye bölünmüş)
Yoğurtlu barbunya
Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Barbunya, sarmısak ve suyu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Barbunya soğuduktan sonra maydanozu katıp, harmanlayın. Yoğurt, bayat ekmek içi, sarmısak, sirke ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Barbunyayı, hazırladığınız yoğurtlu sos ile beraber servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. barbunya (haşlanmış, süzülmüş)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 5 diş sarmısak
* 1.5 su bardağı su (kaynar)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
* 1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sebzeli topkek
Kepek unu, un ve 2 tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kaba eleyip, esmer şeker, havuç, kabak ve haşhaş tohumlarını ilave edin. İyice karıştırın. Ayrı bir kapta yağ, yumurta beyazı ve sütü karıştırın. Sütlü karışımı, havuçlu karışıma ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın. 6 adet muffin kalıbını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıpların üçte ikisini dolduracak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana ve üzerleri sararına kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kalıplarından çıkarmadan 5 dakika dinlendirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
* 1/2 su bardağı kepek unu
* 2/3 su bardağı un
* Kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 1/4 su bardağı havuç
* 1/4 su bardağı kabak
* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1/3 su bardağı tereyağı
* 2 adet yumurtanın beyazı n 1/3 su bardağı süt
|