Ekşili ciğer
Ciğerleri kızgın yağda soteleyip, kağıt havlu üzerine alın. Ciğeri kızarttığınız yağa sarmısağı ve unu ilave edip, bir iki kez çevirerek kavurun. Ceviz ve sirkeyi ilave edin. Ciğerleri ve karabiberi karışıma ekleyip, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Halka doğranmış soğan, maydanoz ve kırmızıbiber ile süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER 2 kişilik * 1 paket hindi ciğeri (2'ye bölünmüş, yıkanıp süzülmüş)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 10 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* Karabiber
* 1 adet soğan (halka doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (yapraklanmış)
* Kırmızıbiber
|