|
|
|
|
Açtım kapattım
Kuruyemiş denince akla gelen ilk sorulardan biri 'Nasıl taze saklayacağız?' oluyor. Abdurrahman Yuvalı, kuruyemişin dönemsel ürün olduğunu ve toplandığı andan itibaren yaşlanmaya başladığını söylüyor. "Önemli olan ürünün yaşlanmasını geciktirmektir," diye de sözlerine ekliyor: "Kuruyemişin tazeliğini korumasında paketleme yöntemi çok önemli. Biz bariyer özelliği yüksek, alüminyum ve polyesterden oluşan bir ambalajla ürünlerimizi paketliyoruz. Bu, kuruyemişin yaşlanmasını yavaşlatıyor. Ürünün tazeliğini korumasında ambalaj kadar depolama da çok önemli. Ürünün müşteriyle taze buluşması için hiçbir ürünümüzün market rafında iki aydan fazla kalmamasını sağlıyoruz." Abdurrahman Yuvalı herkesin tüketeceği kadar ürün almasını tavsiye ediyor. Onun için farklı farklı gramajlarda ürünler yaptıklarını söylüyor. Ama Tadım'da şu sıralar ürünün açıldıktan sonra da tazeliğini koruması için çalışmalar yapılıyor. "Açtım kapattım" tarzı paketlerin denemesi hızla devam ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|