|
|
Hiç balık Adana yediniz mi?
Balık yemek için Boğaz'ın yolunu tutan İstanbullular, artık Sarayburnu'nda da aradıkları lezzetleri bulabilecek. Sarayburnu Kalyon Oteli'nin yanında hizmet veren restoran, gerek mutfağı gerekse hizmet kalitesiyle rakipleriyle yarışıyor. Topkapı Sarayı surlarının altında üç katlı ahşap binada hizmet veren Sur Balık'ta, farklı deniz lezzetlerini bir arada bulmak mümkün. Restoranın buram buram tarih kokan iç mekanı ve dış bahçesi aslına uygun olarak dekore edilmiş. Duvar süslemeleri için Kapadokya'nın ünlü el sanatları uzmanları ile çalışılmış. Mekânın en önemli spesiyalleri ara sıcaklarda. En iddialı oldukları ürün Balık Adana... Balık Adana, müşterileri için yıllardır deniz ürünleri hazırlayan mutfak şefi Nebi Usta'nın keşfi. Türk insanını değişmez tercihi kebap ile balık lezzetini birleştirmeyi başarmış. Ayrıca ustanın yine kendi spesiyalleri olan 'Balık Pirzola', 'Balık Kokoreç' ve 'Deniz Krep' denenmesi gereken lezzetler arasında. Tabii klasik balıkseverleri de unutmamak lazım. Değişik usullerle pişirilen türlü balık yemekleri arasında mantar soslu buğulama, hamurda balık gibi seçenekler var. Zeytinyağı Ayvalık'taki özel tesislerde üretiliyor, turşular Ankara Çubuk'tan geliyor. Tel: 0212 517 53 02
|