kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinan Ozedincik @ SABAH
 
Rum Meyhanesi'nin günümüz uzantısı
Hiç balık Adana yediniz mi?

Rum Meyhanesi'nin günümüz uzantısı

Cibalikapı Balıkçısı 2001 yılında doğdu...18 yıl gazetecilik yaptıktan sonra mutsuz olup, sevdiği işi yapmaya karar veren Behzat Şahin, bir yemek dergisinin yazıişleri müdürlüğünü yaparken yemek işini çok sevmişti. Evde yemek yapma keyfinin yanı sıra yemek dergisi yayıncılığında da, işin teorik alt yapısını sağlamlaştırdı. Artık bu işi yapmaya karar verdiğinde de lokasyon belliydi; Reşad Ekrem Koçu'nun kitaplarında da zikrettiği gibi, Haliç hattı (Cibali, Fener, Ayvansaray)... Eski İstanbul'un namlı meyhanelerinin bulunduğu yerlerden biriydi. Şahin'de, burada bir işletmeyi devralıp, 2001 yılı başlarında Cibalikapı Balıkçısı'na dönüştürdü. Yola çıkarken küçük hesap peşinde koşmayıp sadece kaliteli, taze ürün kullanımını baz aldı. Bulabildiği en iyi malzemeyi kullanıp, lezzetleri en sade şekliyle biraraya getirdi. Yıllar içinde mükemmellik arayışı geliştikçe gelişti ve şimdi Türkiye'nin dört bir yanından (hatta Yunanistan'dan) farklı ürünler mutfağında buluşuyor, restoranın kendi tarzına uygun lezzetlere dönüşüyor. Cibalikapı Balıkçısı geleneksel İstanbul Rum Meyhanesi'nin günümüzdeki uzantısı. Restoranın mutfağı Ege, Akdeniz ağırlıklı. Mevsimine göre çeşit çeşit otlar, deniz ürünleri, balıklar. Üstelik de geleneksel tarza bağlı kalarak. Her şey olması gerektiği gibi pişiyor. Balık ızgaralıksa meşe kömürü ateşinde ızgara; tavalıksa temiz yağda tava.

HALİÇ'TEN SONRA MODA
Haliç'teki dükkan üç katlı ahşap bir bina. Özellikle bahar ve kış aylarında rezervasyonsuz yer bulunmuyor. Anadolu yakasında oturan müşterileri yoldan yakınınca, "Artık karşıya da geçmeliyiz" diyen restoran, Anadolu yakasında da yine Haliç gibi özellikli, bir semt Moda'daki yerini buldu. 200 çeşit meze arasından her gün 20-25 çeşit, çoğu sızma zeytinyağıyla soslandırılmış ve yine çoğu Türkiye'nin farklı yöresinden gelen otlardan oluşan meze tepsiyle masaya geliyor, konuklar bunların arasından seçim yapıyorlar. Ara sıcaklarda da gerçekten başka yerde yiyemeyeceğiniz lezzette, küçük ahtapotların kullanıldığı ahtapot ızgara, yine bütün olarak kızartılan ve sadece limon sosuyla servis edilen kalamar tavası başı çekiyor. Balıklar da günlük olarak Beyoğlu Balık Pazarı'ndaki Dalyan Balık'tan alınıyor. Tatlıları ise yine buraya özgü fırınlanmış tahin-pekmez tatlısı. Bunun da tahini yerli susamdan çekilme, pekmezi kuru üzüm pekmezi. Türk kahvesinin yanında sunulan vişne likörü ise yine kendi yapımları. Bir yenilik olarak da artık restoran catering hizmeti vermeye başladı. Ama sadece butik catering hizmeti. Tel: 0212 533 28 46 - 0216 348 93 63

SİNAN ÖZEDİNCİK
Rum Meyhanesi'nin günümüz uzantısı
Cibalikapı Balıkçısı...
Hırsım zayıf noktam
Hırsım zayıf noktam
Türkiye'de sörf denince ilk akla gelen isim olan Çağla Kubat tek...
Mesleğimin assolistiyim
Mesleğimin assolistiyim
Ünlü manken Tuğba Özay, assolistlere özenerek sunduğu televizyon...
Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu...
Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.