|
|
|
|
En gözde mekânlar
Çırağan'da zeytinyağlı yemekler yeniyor Akdeniz mutfağının sembolü zeytin ve zeytinden elde edilen yağla yapılan özel yemekler Çırağan Palace Kempsinki'de yenebilir. Tuğra Restoran'ın yeni şefi Uğur Alpaslan ve deneyimli ekibi tarafından hazırlanan yiyecekler, 27 Ağustos'a kadar sağlığına ve damak tadına özen gösteren misafirlerin beğenisine sunulacak. Mekânın spesyalleri arasında 'Taze İç Bakla Favası ile sunulan Zeytinyağlı Enginar', 'Krema Soslu Zeytinli ve Çamsakızlı Poşe Dülger Balığı', 'Sote Mantar ve Zeytinli Patates Püresi eşliğinde Izgara Kuzu Pirzola' yer alıyor. Zeytinli ve zeytinyağlı dondurma da özenle hazırlanmış mönünün spesiyalleri arasında. Bilgi için: 0212 326 46 46
Ağustos ayı boyunca kokteyl içeceksiniz Swissotel The Bosphorus'un, çatısına kurulan Sky Bar manzarasıyla dikkat çeken hoş bir mekân. Otelin 16. katında bulunan bar, her gün saat 21.00'den sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet veriyor. Adını Yunan mitolojisindeki Tanrılara ölümsüzlük veren içki 'Ambrosia'dan alan barda ağustos ayı boyunca her gün değişik bir kokteyl, içkiseverleri bekliyor. Siz de farklı karışımların tutkunlarındansanız, mutlaka mekana uğrayın! Bilgi için: 0212 326 11 00
İtalyan yemeklerini Boğaz manzarası eşliğinde yiyebilirsiniz İsmini mitolojiden alan ve İtalyanlar'ın yeme içme geleneğini Ortaköy'e taşıyan 'Meditrina', İstanbullular için yepyeni bir alternatif. Tarihi Fescizade binasının birinci katında, denizin üzerinde yer alan restoran, Boğaz Köprüsü ve Ortaköy Camii ile Sarayburnu'na kadar uzanan etkileyici bir manzaraya sahip. Restoranı Deniz ve Ercan Uysal, Barış Gökahmetoğlu ile birlikte İtalyan yemeklerinin tecrübeli ismi şef Sabit Arslan kurmuş. Mekânın dekorasyonu ise daha önce İstanbul'daki birçok ünlü restoranın tasarımına imza atan, yarattığı mekânlara sıcak ve davetkâr bir ruh katan tecrübeli mimar Nazlı Gönensay'a ait. Bilgi için: 0212 261 89 20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|