Abant kebabı
Margarini tencereye alıp eritin. Eti ilave edin. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Salça ve tuzu ekleyin. 2 su bardağı su ekleyip, 45 dakika pişirin. 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta ve 1 su bardağı unu çırpın. Karışımdan bir kepçe alıp, teflon tavaya dökün. Altlı üstlü kızartın. Bu şekilde dört adet krep elde edin. Pişirdiğiniz etleri süzün. Krepleri yuvarlak kaselerin içine, kaselerin şeklini alacak şekilde döşeyin. İçine etleri doldurun. Kenarlarını içine doğru katlayıp, ters çevirin. Krepleri tepsiye dizin ve üzerine tenceredeki sosu dökün. Dilerseniz halka halka domateslerle süsleyip, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika piyirin. Yanında pilavla servis yapın.
MALZEMELER * Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı margarin
* Süslemek için domates
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı süt
|