|
|
Kayısılı et
Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 2 çorba kaşığı margarini tencereye alın. Etleri yağda kavurun. Tuz, karabiber ilave edin. Daha sonra etleri tencereden çıkarın. Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun. Sarımsak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun. Köri, defne yaprağı, tarçını ekleyin. Etler ile 1.5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin. Kayısıları da tencereye alın. Kayısıları 1 su bardağı yoğurtla çırpıp, tencereye ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Elmaları soymadan incecik dilimleyin. Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp, elmalarla birlikte tencereyi ocaktan alın. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
MALZEMELER * 3 çorba kaşığı margarin
* 1 kg. yağsız kuşbaşı et
* 2 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı köri
* 1 çubuk tarçın
* 1.5 su bardağı su
* 2 su bardağı sıcak su
* 100 gram kuru kayısı
* 150 gram yağlı yoğurt
* 2 tatlı kaşığı nişasta
* 2 adet kırmızı elma
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Tuz
* Karabiber
|